www.gidsenbondaarschot.be

 
In de kijker

 

  •  Van 22 september tot 30 december 2018 loopt in het stedelijk museum de tentoonstelling "Wederopbouw tijdens en na WOI". Op zondag 28 oktober 2018 en zondag 9 december 2018, telkens van 14u tot 16 u, kan deze tentoonstelling bezocht worden met een Aarschotse stadsgids. Best inschrijven via mail: museum@aarschot.be . Het bezoek aan de tentoonstelling (samen met een korte stadswandeling) is gratis.
  •  

  • Sedert 11 november 2018 bezit Aarschot nu ook zijn eigen vredesbeiaard. Deze beiaard bestaat uit 51 bronzen klokken. Het aantal van 51 klokken staat symbool voor de landen en naties die troepen stuurden naar Vlaanderen tijdens de Groote Oorlog van 1914-1918. De beiaard is opgehangen in de imposante westertoren. Daar zullen de klokken de jaren en wellicht ook de eeuwen trotseren en hun melodieuze klanken over de stad blijven uitstrooien.
  •  

  • Van 2 tot en met 27 februari loopt in het Stedelijk Museum de tentoonstelling "Begijnhoven, Eeuwenouds, Eigentijds". De expo is gratis toegankelijk voor iedereen. De tentoonstelling kadert in de viering van 20 jaar erkenning van dertien Vlaamse begijnhoven als UNESCO werelderfgoed. In het Stedelijk Museum werd aan de reizende tentoonstelling een luik toegevoegd 'het Aarschots begijnhof in beeld'. Lagere scholen kunnen een exclusief bezoek brengen met een stadsgids. Aansluitend nemen de Gasthuissisters ze mee voor creatief doemoment. Voor middelbare scholen bieden de thema's van de expo verschillende aanknopingspunten met de eindtermen.